Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Колишнього ректора Національного університету ДПС України судитимуть за незаконне відчуження державного майна

    

Слідчим управлінням прокуратури Київської області закінчено досудове розслідування та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України відносно екс-ректора Національного університету державної податкової служби України.

 

Досудовим розслідуванням установлено, що протягом 2007-2008 років, екс-ректор податкової академії, не маючи законних повноважень, відчужив 4 об’єкта державної власності товариству, засновником якого є його дружина та син.

 

Відчужене майно, яке перебувало в оперативному управлінні Національного університету ДПС України, знаходилось в Київській, Хмельницікій областях, а також у м. Сімферополь.

 

Вартість завданих державі збитків становить понад 33 млн гривень, що на момент вчинення кримінальних правопорушень в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

 

За скоєне кримінальне правопорушення колишньому службовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 4101