Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини через суд вимагає визнати незаконними рішення Бучанської міської ради щодо відведення земель лісового фонду

    

У 2002 році Бучанська селищна рада незаконно змінила цільове призначення лісових земель колишньої Бучанської лісової дачі площею 890 га під житлову та громадську забудову. Суди усіх інстанцій, у тому числі і Верховний Суд України, підтримали позицію прокуратури Київської області щодо визнання недійсними вказаних рішень.

 

Суди постановили, що повноваження щодо зміни цільового призначення та вилучення цих земель належали винятково до компетенції Кабінету Міністрів України.

 

Втім, незважаючи на те, що ці рішення набрали законної сили, Бучанська міська рада нещодавно прийняла 7 рішень про передачу у власність земель колишньої Бучанської лісової дачі під забудову.

 

Реагуючи на вказані порушення, прокуратурою області до Ірпінського міського суду заявлено позови про їх скасування та витребування земельних ділянок на користь держави.

 

Органи прокуратури Київщини і надалі продовжують займати активну позицію щодо відновлення законності та повернення у державну власність земель лісогосподарського призначення.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4175