Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київщини вживаються заходи щодо повернення державі земель Біличанського лісу

    

Принциповою є позиція органів прокуратури Київської області щодо повернення державі незаконно переданих Коцюбинською селищною радою земель так званого Біличанського лісу у власність громадян. Вказаний ліс Указом Президента України оголошено Національним природним парком «Голосіївський».

 

З урахуванням раніше виявлених органами прокуратури області порушень вимог земельного та лісового законодавства, судами, за результатами неодноразового розгляду цих справ, задоволено 500 позовів про визнання недійсними рішень Коцюбинської селищної ради та державних актів на право власності на земельні ділянки первинних набувачів.

 

На даний час органами прокуратури області ведеться робота по пред’явленню позовів в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України щодо повернення земель Біличанського лісу з незаконного володіння останніх власників.

 

Наразі до Ірпінського міського суду пред’явлено 52 таких позовних заяв на площу 6,5 га, з яких вже задоволено – 4. Найближчим часом планується предявити ще понад 100 таких позовів про повернення державі майже 50 га.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2589