Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою працівниками Держекоінспекції

Прокуратура Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим підробленням посадовими особами Державної екологічної інспекції у Київській області.

   Встановлено, що одне із підприємств, що займається видобутком піску на території Рокитнянського району, використовує земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 85 га не за цільовим призначенням.
   Так, в результаті здійснення підприємством незаконних робіт по видобуванню піску утворилися два водних об’єкти орієнтовною площею 6 га, внаслідок чого спричинено державі збитків на суму 142 тис. грн.
   Вказане підприємство перевірялося Держекоінспекцією, однак, до акту перевірки внесено завідомо неправдиві відомості про відсутність порушень вимог законодавства, виявлених під час заходу державного контролю.
   У той же час, зловживаючи владою та службовим становищем, державний інспектор не вжив заходів направлених на припинення незаконної діяльності фірми та не розрахував шкоду, завдану правопорушенням.
   Досудове розслідування проводиться за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.


Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3297