Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повернула державі земельні ділянки ландшафтного заказника «Урочище Мутвицьке»

Макарівський районний суд задовольнив 11 позовних заяв прокуратури району. Суд визнав недійсними державні акти на право власності на землю 11 громадян та повернув земельні ділянки природно-заповідного фонду у власність держави.

 

   Встановлено, що Макарівська райдержадміністрація в 2004 році затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею близько 2 га для ведення колективного садівництва на території Забуянської сільської ради садовому товариству «Берізка». На підставі вказаного розпорядження райдержадміністрацією та садовим товариством укладено договір оренди земельної ділянки. В подальшому вказаний масив земельних ділянок передано у власність 16 громадян.

 

   Ці землі є ландшафтним заказником загальнодержавного значення «Урочище Мутвицьке» та охороняються державним підприємством «Макарівський лісгосп». Тому їх передача у приватну власність є порушенням чинного законодавства.

 

   У зв’язку з цим, прокуратурою Макарівського району заявлено 16 позовних заяв про визнання недійсними державних актів на землю та повернення земельних ділянок природно-заповідного фонду у власність держави.
З них 11 вже задоволено, решта перебувають на розгляді в суді.

 

   Для довідки: Указом Президента України «Про оголошення територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення» від 20 серпня 1996 року оголошено ландшафтним заказником загальнодержавного значення «Урочище Мутвицьке».


 

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3631