Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура виявила в діях службових осіб Аеросвіту ознаки шахрайства з фінансовими ресурсами

Прокуратура Київської області, провівши перевірку, встановила, що авіакомпанія ПрАТ «Аеросвіт» порушила вимоги Цивільного та Земельного кодексів України, а також Закону України «Про іпотеку».

Зокрема, встановлено, що в кінці 2012 року частину майна авіакомпанії передано в заставу одному з банків на підставі договору іпотеки. При цьому, земельна ділянка, площею 7,344 га, розміщена в межах аеропорту «Бориспіль», яка є предметом іпотеки, перебуває на праві постійного користування в ДП «МА «Бориспіль» та перебуває у державній власності.

 

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України «Про іпотеку» предметом іпотеки може бути лише майно, яке перебуває у власності іпотекодавця. Зважаючи на вказану норму Закону службові особи ПрАТ «Авіакомпанія «Аеросвіт» надали іпотекодержателю завідомо неправдиву інформацію щодо перебування у власності зазначеної вище земельної ділянки.

 

За результатами перевірки прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 222 КК України, тобто шахрайство з фінансовими ресурсами.

 

Хід досудового розслідування кримінального провадження прокуратурою області взято на контроль.

 

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 77362