Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заволоділи майже 1,2 млн грн бюджетних коштів на ремонті доріг Київщини – судитимуть учасників організованої злочинної групи

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох виконавців організованої злочинної групи за фактами заволодіння майном та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з метою заволодіння бюджетними коштами, які виділяються на капітальний ремонт дорожнього покриття на території Київської області, чоловік створив організовану злочинну групу. До незаконної діяльності він залучив довірених осіб. 

Один з виконавців укладав з розпорядниками бюджетних коштів договори підряду, інший – договори на здійснення технічного нагляду по об’єктах будівництва та ремонту доріг. 

Так, підконтрольні організатору підприємства здійснювали ремонт дорожніх покриттів в Бучанському районі. Підрядник вносив до актів виконаних робіт завищені обсяги та вартість фактично використаних будівельних матеріалів, а спеціаліст з технагляду візував звітну документацію і передавав для підписання та подальшої оплати замовнику.

У такий спосіб зловмисники отримували гроші з бюджету за роботи, які не виконувалися в повному обсязі і були неякісними.

Експертними дослідженнями встановлено завдання обвинуваченими збитків громаді у понад 1,2 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР Нацполіції України.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 76