Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині водій автомобіля загинув внаслідок зіткнення з автобусом, який напередодні працівники поліції залишили на дорозі після оформлення іншої ДТП

    

Бориспільською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання працівниками поліції службових обов’язків, що призвело до ДТП зі смертельними наслідками.

З’ясовано, що 22 вересня поточного року, на автодорозі Київ-Харків сталась ДТП, у результаті якої відбулося зіткнення автомобіля Mercedes-Benz та пасажирського автобуса. Під час оформлення вказаної події працівниками Переяслав-Хмельницького відділу поліції ВП ГУНП України в Київській області складено протокол огляду місця події, відповідно до якого вказані транспортні засоби оглянуто, та відповідно до змісту протоколу, вилучено з місця події.

Проте, внаслідок халатного відношення працівників поліції до виконання свої службових обов’язків, пасажирський автобус залишився на місці ДТП, при цьому не було виставлено жодних аварійних знаків.

Така бездіяльність призвела до ще однієї дорожньо-транспортної пригоди зі смертельними наслідками.

Зокрема, 23 вересня, водій автомобіля Mazda, рухаючись по даній автодорозі здійснив наїзд на згаданий пасажирський автобус, який після оформлення ДТП працівники поліції залишили у лівій смузі руху. Від отриманих травм водій автомобіля Mazda загинув на місці події.

З огляду на викладене, Бориспільською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками поліції, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Кримінальне провадження скеровано у ДБР для подальшого здійснення досудового слідства.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2366