Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області через суд повернула державі острів на річці Козинка вартістю близько 433 млн грн

    

Прокуратурою області в суді домоглася повернення в державну власність 32 га земель водного фонду загальною вартістю близько 433 млн грн на території Української міської ради Обухівського району Київської області.

Установлено, що розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації у 2008 році передано у приватну власність 16 громадянам для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки загальною площею 32 га з числа земель водного фонду, а саме оточеного водою острову на річці Козинка та водної поверхні в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району.

Згідно Закону до земель державної власності, які не можуть передаватись у приватну власність належать землі водного фонду.

З метою відновленні становища, яке існувало до порушення права власності Українського народу на землю та водні ресурси, прокуратурою Київської області до Обухівського районного суду пред’явлено позов про визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності та витребування на користь держави 32 га земель водного фонду.

Завдяки принциповій позиції прокуратури області та з огляду на достатність зібраних доказів та обґрунтованності заявлених позовних вимог, суд апеляційної інстанції погодився з позицією прокуратури щодо протиправності вибуття спірних земель з державної власності та залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким позов задоволено та витребувано останні на користь держави.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3275