Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повідомила про підозру директору підприємства, який заволодів бюджетними коштами для ремонту дороги в сумі майже 90 000 грн

    

Обухівський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого повторно) КК України.

 

Так, між однією із сільських рад Обухівського району та приватним підприємством Київщини в серпні 2017 року було укладено договір про виконання останнім підрядних робіт з капітального ремонту дороги в районі за бюджетні кошти вартістю майже 300 000 гривень.

 

При цьому,  директор підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, маючи на меті привласнити бюджетні кошти, склав та видав завідомо неправдивий офіційний документ – акт виконаних робіт, достовірно знаючи, що зазначені у ньому роботи виконанні неналежним чином та з неналежною якістю, обсягом та вартістю робіт.

 

Внаслідок неправомірних дій вказаної особи, було привласнено майже 90 000 гривень та, відповідно, завдано шкоди державі на вказану суму.

 

На даний час посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2740