Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки плідній співпраці прокуратури Київської області та поліції розкрито зухвале вбивство подружжя пенсіонерів в м. Ірпінь, встановлено осіб, які близько години били, катували, а потім задушили металевим дротом потерпілих

    

У середу, 28 березня, відбувся спільний брифінг прокурора Київської області Дмитра Чібісова та начальника обласної поліції Дмитра Ценова щодо подробиць розкриття подвійного вбивства подружжя пенсіонерів у місті Ірпінь.

 

Так, під час брифінгу, Дмитро Чібісов повідомив, що таке зухвале вбивство 81-річного чоловіка та його 79-річної жінки вражає не тільки громадськість, а навіть досвідчених працівників правоохоронних органів, оскільки подружжя пенсіонерів катували, били, а потім задушили металевим друтом. Всі ці тортури над людьми похилого віку тривали близько години.

 

«Мотивом вбивства стало те, що потерпіла жінка здавала в оренду квартири і постійно мала кошти. Так, мати одного з підозрюваних повідомила, що в неї сусіди заможні пенсіонери, а от її діти змушені працювати на заробітках в Польщі» – розкрив подробиці подвійного вбивства прокурор Київської області.

 

У свою чергу Дмитро Ценов зазначив, що правоохоронці, переглянувши відео з камер спостережень, встановили двох осіб, причетних до вбивства літнього подружжя.

 

Дмитро Чібісов наголосив, що до зухвалого вбивства причетна подружня пара – 47-річна жінка та 52-річний чоловік. Дізнавшись інформацію від матері, що в потерпілих є кошти, зловмисники вилетіли з Польщі та прийшли грабувати останніх. Після катувань та вбивства пенсіонерів, зловмисники винесли з будинку 3500 тисяч доларів США. Чоловік забрав 2 тисячі доларів США та повернувся до Польщі, а його жінка віддала за борги 1 тисячу доларів США, а решту – залишила собі.

 

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов наголосив, що завдяки плідній співпраці із поліцією майже кожен такий злочин розкрито –« такого розкриття не було, мабуть, за останні 10 років. Крім того, у 2017 році розкрито близько 10 умисних вбивств минулих років».

 

На даний час за процесуального керівництва прокуратури Київської області затрмианій жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.п. 1,6,12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

 

Іншому зловмиснику заочно повідомлено про підозру та направлено клопотання до суду щодо привіду та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під варто, а також підготовлено міжнародне-правове доручення до Польщі з метою екстардиції підозрюваного.

 

Таким чином, правоохоронні органи об’єктивно та професійно здійснюють свої повноваження і дають громадськості реальні результати роботи, а тому закликаємо окремих осіб не робити піар на чужому горі – підсумував очільник прокуратури Київщини Дмитро Чібісов.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3483