Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області затверджено обвинувальні акти стосовно двох дівчат, одна з яких є неповнолітньою, які застосовуючи насильство до потерпілої викрали в неї гроші на загальну суму понад 200 тисяч гривень

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох дівчат, одна з яких є неповнолітньою, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 186 (грабіж, вчинений у великих розмірах) КК України.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що дівчата, перебуваючи у м. Фастів, з корисливих мотивів почали штовхати жінку, а після того як потерпіла впала на землю зловмисниці наносили удари ногами по її тілу. Під час побиття одна з дівчат вихопила сумочку потерпілої в якій знаходились грошові кошти та мобільний телефон на загальну суму понад 230 тисяч гривень.

 

Після цього дівчата сіли в автівку, в якій їх чекали двоє хлопців, та залишили місце вчинення злочину. Викрадені кошти зловмисники поділили між собою.

 

Дії хлопців кваліфіковано за ч. 1 ст. 396 (приховування злочину) та ст. 198 (заздалегідь не обіцяне отримання, зберігання та збут майна, завідомо одержаного злочинним шляхом за відсутності ознак легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.Обвинувачені повністю визнали свою вину у інкримінованих злочинах, обвинувальні акти разом з угодами про визнання внуватості направлено до суду для розгляду по суті.

 

Обвинувальні акти стосовно дівчат затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті, зловмисницям загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3284