Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області викрила факт незаконного збільшення вартості закупівель комунальним закладом освіти після заключення договору на закупівлю харчування для дітей

    

Прокуратурою Київської області систематично вивчаються відомості на офіційному порталі оприлюднення інформації про публічні закупівлі України, за результатами якого встановлено, що одним з комунальних вищих навчальних закладів м. Бровари проведено процедуру закупівлі продовольчого товару – м'ясо.             

За результатами розгляду та оцінки тендерної пропозиції комунальний вищий навчальний заклад Київської обласної ради визначив переможця процедури відкритих торгів та уклав договір про закупівлю вказаного товару за державні кошти на суму майже 400 тисяч гривень за 4 245 кг м’яса.

Відповідно до вимог Закону України «Про державні закупівлі» істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі.

Проте, посилаючись на значне коливання ринкових цін на ринку України, подорожчанням енергоносіїв, комунальних послуг та сировини за відсутності документальних на те підтверджень, Замовник уклав додаткову угоду з Постачальником, згідно умов якої Сторони дійшли згоди збільшити ціну за одиницю товару при цьому зазначена зміна не призведе до зміни загальної суми договору.

Разом з тим, вказане не є виключним випадком згідно вимог ст. 4 вказаного Закону щодо зміни умови договору про закупівлю. Крім того, умови додаткової угоди суперечать п.1.3. Договору відповідно до якого, обсяги закупівлі товарів можуть бути зменшені залежно від реального фінансування видатків.

Реагуючи на виявлені порушення, Броварська місцева прокуратура в інтересах держави в особі Управління Північного офісу Держаудитслужби звернулася до суду з позовними вимогами до одного з комунальних вищих навчальних закладів Київської обласної ради та Товариства про визнання додаткової угоди до договору закупівлі товару недійсною.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2307