Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру двом забудовникам, які шахрайським шляхом змінили адресний номер житлового будинку, а потім уклали договори купівлі-продажу майнових прав на будинок, який перебував в іпотеці, завдавши таким чином збитків Державній іпотечній установі на суму понад 11 мільйонів гривень

    

За процесуального керівництва Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру двом забудовникам за вчинення ними 18 епізодів кримінальних правопорушень кваліфікованих за ч. ч. 3, 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), що вчинене в великих та особливо великих розмірах) КК України.

 

Установлено, що забудовники шахрайським шляхом змінили адресний номер житлового будинку, а потім уклали договори купівлі-продажу з фізичними особами щодо права власності на майнові права, а саме на 16 квартир у багатоповерховому будинку, які згідно іпотечного договору перебували в іпотеці та відчуженню не підлягали.

 

Таким чином, своїми умисними діями забудовники завдали збитків Державній іпотечній установі на суму понад 11 мільйонів гривень.

 

Досудове розслідування кримінального провадження триває.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2623