Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками СБУ затримано групу осіб, яка налагодила канал нелегальної міграції шляхом виготовлення підроблених паспортів та їх збуту іноземцям

    

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками СБУ у порядку ст. 208 КПК України затримано 3 осіб, які організували канал нелегальної міграції шляхом виготовлення підроблених документів – паспортів громадянина України та паспортів громадянина України для виїзду за кордон та їх збуту громадянам України та іноземних країн.

Установлено, що до злочинної групи входять громадяни Азіатських країн, РФ та України.

Зловмисники за 6 тисяч доларів США виготовляли паспорт громадянина України для виїзду за кордон, паспорт громадянина України, а також організовували безперешкодне проходження прикордонного контролю під час перетинання Державного кордону України шляхом надання інструкцій та вказівок.

Зясовано, що походження бланків паспортів громадян України була територія анексованого Криму.

За результатами проведення санкціонованих обшуків за адресами проживання зловмисників вилучено 15 підроблених паспортів та готівкові кошти у розмірі 108 тисяч гривень.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим особам та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, до відповідних органів підготовлено лист для анулювання виявлених та вилучених під час слідчих дій паспортів та вирішується питання щодо департації осіб для яких виготовлялися останні.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 2995