Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області продовжує принципову боротьбу щодо протидії розкрадання бюджетних коштів, викрито чергового директора товариства, який на капітальному ремонті двох приміщень здійснив привласнення коштів на загальну суму понад 200 тисяч гривень

    

Установлено, що в грудні 2016 року директор товариства з обмеженою відповідальністю, яке знаходиться в м. Біла Церква, уклав два договори підряду з виконавчим комітетом Тетіївської міської ради про проведення капітального ремонту міського будинку культури та будинку військкомату.

 

Акт приймання-передачі вказаних робіт та довідка про їх вартість підписані в день укладення договору, а вже на наступний день Виконавчим комітетом Тетіївської міської ради через Головне управління Державної казначейської служби України у Київській області здійснено оплату  виконаних робіт.   

 

Станом на січень поточного року в міському будинку культури та будинку військкомату ремонтні роботи не проведено, вікна та двері в   приміщеннях не замінено.

 

Згідно із висновком судової експертизи обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт за договорами підряду не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, приймання виконаних будівельних робіт та формою КБ-2В) відповідно до договорів на  загальну суму понад 200 тисяч гривень.

 

Таким чином, директор товариства з обмеженою відповідальністю, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнив кошти місцевого бюджету на суму понад 200 тисяч гривень.

 

За процесуального керівництва Тетіївського відділу Білоцерківської місцевої прокуратури  директору вказаного товариства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 4 ст. 191  (привласнення майна, вчинене шляхом зловживання службовим становищем, повторно, та у великих розмірах) та за ч.ч. 1, 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

 

За вказані злочини  підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком на 3 роки.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2834