Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області до територіальної громади повернуто майже 5 га землі, вартістю майже 4 млн грн, яка вибула з власності територіальної громади в результаті підробки правовстановлюючих документів

    

Установлено, що у 2004 році громадяни на підставі начебто прийнятого рішення на сесії однієї з сільських рад Васильківського району отримали у власність земельні ділянки площею майже 5 га та вартістю майже 4 мільйони гривень.

 

Однак,  сільською радою питання про передачу у приватну власність вказаних земель на сесії сільської ради не розглядалися та рішення не приймалися.

 

Вказаний факт підтверджується тим, що прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом вчинення службовими особами сільської ради зловживання службовим становищем та службового підроблення при наданні у приватну власність спірних земельних ділянок, яка закрита в суді у звязку зі смертю обвинуваченого.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулася з позовними вимогами  до суду щодо витребування на користь територіальної громади вказаних земельних ділянок.

 

Апеляційним судом вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі, територіальній громаді повернуто майже 5 га земель, які вибули із її власності на підставі підроблених документів.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2635