Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути територіальній громаді села Києво-Святошинського району 15 га землі

    

Установлено, що Шпитьківською сільською радою, з порушенням вимог земельного законодавства, передано у приватну власність ряду громадян в порядку безкоштовної приватизації земельні ділянки для будівництва загальною площею понад 15 га.

 

У подальшому, внаслідок укладення з громадянами договорів купівлі-продажу, вказані земельні ділянки площею понад 15 га опинились у власності однієї особи.

 

Таким чином, спочатку вказані земельні ділянки вибули із власності держави з порушенням вимог чинного законодавства у порядку безкоштовної приватизації, а у подальшому  набуті громадянкою на підставі незаконних договорів купівлі-продажу.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області заявлено позов в інтересах територіальної громади в особі Шпитьківської сільської ради до громадянки про визнання недійсними державних актів на право власності та витребування земельних ділянок площею понад 15 га, який рішенням апеляційного суду Київської області у 2014 році задоволено.

 

У подальшому, під час перегляду вищевказаного рішення за нововиявленими обставинами за заявою відповідача, з метою унеможливлення виконання судового рішення щодо повернення земельних ділянок на користь територіальної громади, фізична особа внесла зазначені землі до статутного капіталу юридичної особи та здійснила переоформлення  права власності на них за товариством.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області до господарського суду Київської області пред’явлено новий позов про витребування у товариства на користь територіальної громади земельних ділянок загальною площею понад 15 га.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2513