Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито голову сільської ради, яка за 50 тисяч гривень хабара намагалась «підкупити» депутата за припинення ініцювання останнім перевірок використання бюджетних коштів

    

Сьогодні, 16 листопада, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Київській області затримано «на гарячому» голову сільської ради під час передачі депутату неправомірної вигоди в сумі 50 тисяч гривень.

 

Установлено, що між однією з сільських рад Бориспільського району та приватним підприємством укладено договір щодо ремонту покриття автостоянки. Втім, зясовано, що підприємство побудувало нову автостоянку без відповідних дозвільних документів.

 

З приводу незаконного будівництва автостоянки депутат цієї ж сільської ради неодноразово звертався із депутатськими зверненнями до відповідних контролюючих органів.

 

Після чого, до депутата неодноразово звертались директор будівельного підприємства та сільський голова з проханням відкликати його звернення.

 

Окрім цього, за припинення ініцювання депутатом перевірок використання бюджетних коштів, сільський голова навіть запропонувала останньому неправомірну вигоду у розмірі 2 відсотків від суми кожного договору, а також  надала йому копії графіків ремонтних робіт на об’єктах із зазначеними в них сумами коштів.

 

Таким чином сільський голова намагалась підкупити депутата за припинення перевірок щодо незаконного використання бюджетних коштів під час будівництва.

 

На даний час тривають невідкладні слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманій особі.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2745