Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть двох працівників поліції охорони, які безпідставно застосували до потерпілого спецзасіб та нанесли йому тілесні ушкодження

    

Прокуратурою Київської області затверджено обвинувальний акт стосовно двох працівників поліції охорони у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 (умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів) КК України.

Установлено, що сержант поліції охорони та молодший інспектор взводу реагування, перебуваючи у складі наряду поліції охорони, направляючись на виклик на службовому автомобілі, потрапили в дорожньо-транспортну пригоду та допустили зіткнення з іншим автомобілем.

Одразу після ДТП на місце події приїхав власник автомобіля, у якого виник словесний конфлік з особою, яка знімала його на камеру мобільного телефону. У цей час працівники поліції охорони, безпідставно застосувавши спеціальний прийом, поклали на асфальт власника автівки обличчям донизу. Внаслідок таких дій чоловік отримав тілесні ушкодження. При цьому, жодного опору працівникам поліції потерпілий не чинив.

Продовжуючи свій злочинний умисел, поліцейські, у порушення Закону України «Про національну поліцію», надягли на руки потерпілого кайданки, чим остаточно пригнітили його волю.

Варто зазначити, що поліцейські не відразу викликали медичну допомогу потерпілому. Лише після приїзду на місце події відповідального по зміні служби охорони з потерпілого було знято кайданки.

Під час досудового розслідування за клопотаннями прокуратури підозрюваних відсторонено від посад та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

 

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2000