Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру 60-річній жінці, яка заради розваги чотири рази повідомила про мінування дамби Київського водосховища, відтепер зловмисниці загрожує до 8 років позбавлення волі

    

Установлено, що жінка наприкінці жовтня поточного року зателефонувала на лінію екстреного виклику «102» та повідомила працівникам поліції про загрозу вибуху о 02 годині ночі через замінування дамби Київського водосховища. Для перевірки вказаного факту були залучені відповідні підрозділи поліції та спеціальні служби, однак повідомлення виявилось неправдивим.

Так, розуміючи, що її повідомлення порушує громадську безпеку та є завідомо неправдивим, жінка зателефонувала на лінію «102» і наступного дня, а потім ще два рази на початку листопада, що призвело до неодноразового безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки вказаних фактів.

Завдяки якісному процесуальному керівництву прокурорів Вишгородського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури зловмисницю вдалося розшукати та затримати. Нею виявилась 60-річна жителька м. Києва, яка заради власної розваги телефонувала до поліції з таксофонів з різних районів міста Києва.

На даний час зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, вчинене повторно) КК України.

Вишгородський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури звернувся до суду з клопотанням про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2337