Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За клопотанням прокуратури Київської області викрадачам 62-річної жінки-лікаря, які вимагали від родини потерпілої 100 тисяч доларів США, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою

    

У пятницю, 10 листопада, за клопотанням прокуратури Київської області уродженцям Луганської та Донецької областей обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

 

У ході досудового розслідування встановлено, що викрадачі, діючи за попередньою змовою, проникли до будинку потерпілої та силоміць помістили останню до салону належного їй автомобіля, і вирушили до столиці.

 

Бранку тримали тиждень у погребі в гаражному приміщенні. Викрадачі весь цей час телефонували зятю потерпілої з різних номерів та вимагали за її звільнення сплатити їм 100 тисяч доларів США.

 

За процесуального керівництва прокуратури зухвалим викрадачам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі та викрадення людини вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та за ч. 2 ст. 189 (вимагання з погрозою насильства над близьким родичем потерпілого, вчиненого за попередньою змовою групою осіб) КК України.

 

Підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2318