Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі з незаконного володіння громадянина майже 10 га земель державного підприємства Інституту садівництва НААН України

    

Установлено, що Головним управлінням Держземагентства у Київській області без погодження директора державного підприємства , яке є користувачем земель у  межах Чабанівської селищної ради, припинено право постійного користування земельною ділянкою державної власності площею майже 10 га.

 

У подальшому, за рахунок зазначених земель наказами Головного управління Держземагентства у Київській області передано у приватну власність ряду громадян земельні ділянки, які через низку цивільно-правових угод опинилися у власності однієї фізичної особи.

 

Таким чином, зазначені земельні ділянки вибули з державної власності всупереч вимог земельного законодавства поза волею землекористувача, який перебуває у віданні Національної академії аграрних наук України.

 

Займаючи принципову та непохитну позицію щодо захисту сільськогосподарських угідь від необґрунтованого їх вилучення для інших потреб, прокуратурою Київської області пред’явлено позов про визнання недійсними наказів та витребування на користь держави майже 10 га земель.

 

Крім цього, за вказаними обставинами, які призвели до вибуття зазначених земель з державної власності триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4  ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2994