Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області реально повернула державі 29 га земель колишнього закладу освіти для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які незаконно були надані фермерському господарству

    

Завдяки наполегливій роботі органів прокуратури Київської області, на виконання рішення суду, державі реально повернуто 29 га земель освіти, вартістю майже 1 млн грн, які знаходились у користуванні колишньої Згурівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Установлено, що у 2010 році між директором вказаного закладу та фермерським господарством укладено договір щодо спільного використання земельної ділянки площею 29 га, з метою вироблення сільськогосподарської продукції і використання її для власних потреб, яка належить на праві постійного користування Згурівській допоміжній школі-інтернату.

 

Втім, встановлено, що фермерське господарство використовувало вказані землі для власних потреб – сіяло пшеницю, отримуючи за це прибуток.

 

Також зясовано, що вказаний договір укладено всупереч вимогам чинного законодавства. Зокрема, Бориспільська місцева прокуратура, звертаючись до суду з відповідним позовом зазначила, що договір по спільне використання землі, який за своєю правовою природою є договором оренди землі, є удаваним правочином, що суперечить вимогам ст. 16 Закону України «Про оренду землі».

 

Позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі, а 02.11.2017 між приватним підприємством та відділом освіти Згурівської РДА укладено акт приймання-передачі спірної земельної ділянки.

 

Таким чином, завдяки реагуванню прокуратури до державної власності повернуто 29 га землі з незаконного користування.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2346