Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області 10 років за гратами проведе колишній «Азовець», який через сварку із своєю знайомою, вирішив підірвати її на гранаті

    

Установлено, що під час проходження служби в зоні проведення АТО 37-річний чоловік, маючи доступ до бойових припасів, по закінченню служби залишив собі невикористані ним 9 запалів та 9 гранат РГН, а також ніж по типу мисливського кинджалу, які привіз та зберігав у своїй квартирі в м.Березань. 

Наприкінці жовтня 2016 року, перебуваючи у себе вдома та вживаючи алкогольні напої, чоловік зателефонував своїй 33-річній знайомій та під час розмови між ними відбулась сварка на побутовому підґрунті.

По закінченню розмови, чоловік вирішив вбити жінку шляхом підриву однієї з бойових гранат.

У подальшому, зловмисник взяв із собою бойову гранату та вирушив до магазину,  у якому працювала жінка.

Зайшовши до магазину, незважаючи на те, що в приміщенні перебували покупці, зловмисник  дістав з кишені своєї куртки бойову гранату РГН, витягнув чеку і кинув гранату через прилавок в бік жінки та покинув приміщення.

Однак, вибух гранати відбувся під металевим листом стелажу, що був розміщений поряд з прилавком магазину, який прийняв на себе вибухову хвилю та уражуючи дії гранати, внаслідок чого жінці вдалось уникнути отримання тілесних ушкоджень несумісних із життям, а інші сторонні особи знаходились осторонь центру вибуху гранати.

Зловмисник був затриманий правоохоронними органами одразу після вчинення злочину у порядку ст.208 КПК України.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.ч. 1,2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене способом небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

Бориспільською місцевою прокуратурою у суді доведено вину обвинуваченого та судом призначено справедливе покарання у виді 10 років позбавлення волі.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3613