Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області затримала колишнього працівника спецпідрозділу «Альфа» Служби безпеки України у якого при обшуку гаражного приміщення виявили та вилучили з незаконного обігу боєприпаси та наркотичні засоби

    

У ході проведення профілактичних заходів на території міста Бориспіль встановлено, що колишній працівник спецпідрозділу «Альфа» Служби безпеки України незаконно зберігає зброю, бойові припаси та вибухові речовини.

 

Так, прокуратурою Київської області з метою перевірки вказаної інформації спільно із співробітниками слідчого відділу Бориспільським ВП ГУ НП в Київській області та працівниками Управління протидії наркозлочинності ГУ НП в Київській області у порядку ч. 3 ст. 233 КПК України проведено невідкладний обшук за адресою проживання 37-річного чоловіка.

 

В ході проведеного обшуку у будинку та гаражному приміщенні виявлено та вилучено значну кількість зброї, зокрема 146 претметів схожих на патрони з різними калібрами, предмет схожий на корпус гранати «РГУ», 4 картонні коробки з сухою речовиною, ззовні схожого на канабіс, та полімерні пакети з речовиною схожу на вибухову.

 

За вказаними фактами Бориспільською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами без передбаченого законом дозволу) КК України та за ч. 1 ст. 309 (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту) КК України.

 

Наразі проводяться невідкладні слідчі-розшукові дії: встановлюють інших осіб, з якими зловмисник міг співпрацювати у здійсненні незаконної діяльності , вилучене буде направлено на відповідні експертизи, вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 4159