Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області громаді м. Бровари повернуто з незаконного використання садочок площею майже 370 м², в якому реабілітовували нарко- та алкозалежних

    

Установлено, що управлінням комунальної власності та управлінням освіти і науки Броварської міської ради передано громадській організації в платне користування приміщення колишнього дитячого садочка у м. Бровари загальною площею майже 370 м² для розміщення центру реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності.

 

Оренда плата за вказане приміщення складала 598 грн на місяць.

 

Проте, відповідно до ст. 16 Закону України «Про дошкільну освіту» вивільнені приміщення ліквідованих державних та комунальних дошкільних навчальних закладів використовуються виключно для роботи з дітьми.

 

Відтак, спірним правочином фактично змінено цільове призначення приміщення колишнього дошкільного навчального закладу та визначено його використання для розміщення центру реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності, тобто не для роботи з дітьми.

 

Зважаючи на виявлені порушення чинного законодавства, прокуратура Київської області пред’явила позовну заяву з вимогою визнати вказаний договір недійсним та зобов’язати громадську організацію звільнити приміщення колишнього дитячого садочка загальною площею майже 370 м², вартість якого становить майже 720 тисяч гривень.

 

Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області позовні вимоги задоволено в повному обсязі, відтепер вказаний дошкільний заклад може використовуватись для роботи з дітьми

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3201