Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області недобросовісний підприємець повернув державі майно вартістю майже 0,5 млн грн, яке незаконно використовував для ведення рибного бізнесу

    

Так, у 2015 році державним підприємством «Укрриба» із приватним підприємцем укладено договір зберігання державного майна, а саме гідротехнічних споруд рибницьких ставів (риборозплідника, вирощувальних та нерестових ставів) вартістю майже 0,5 млн грн на території Володарського району Київської області.

Установлено, що підприємець не тільки зберігав, але й незаконно безоплатно користувався цим майном для ведення власного рибного бізнесу, тому за своїм правовим змістом укладена угода фактично є договором оренди.

Відповідно до ст. 287 Господарського кодексу України та ст. 5 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» передбачено, що єдиними орендодавцями державного майна є Фонд державного майна України, його регіональні відділення і представництва, а також за оренду повинна сплачуватись орендна плата.

Однак, передача спірного державного майна вартістю майже 0,5 млн грн відбулась без участі Фонду державного майна України та без його дозволу.

Реагуючи на вказані порушення, Володарським відділом Білоцерківської місцевої прокуратури пред’явлено позов до суду про визнання недійсним договору зберігання та повернення майна державі, який судом задоволено повністю.

У той же час, не погоджуючись з рішенням суду, підприємець оскаржив його в апеляційному порядку.

Однак, завдяки принциповій позиції прокуратури, апеляційну скаргу відповідача залишено без задоволення та рішення першої інстанції без змін.     

На даний час державі реально повернуто нерухоме державне майно на загальну суму майже 0,5 млн грн.

 

 

Робота прокуратури в даній сфері триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2686