Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть двох братів-рецидивістів уродженців РФ, які замовили таксі зі Львова до Києва, та не розрахувавшись з водієм, вбили його і заволоділи особистими речами

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано обвинувальний акт до суду стосовно двох чоловіків, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, предбачених ч. 4 ст.187 (розбій), п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Установлено, що два брати 39-ти та 34-х років, уродженці РФ, раніше неодноразово судимі за вчинення розбоїв, шахрайства та вживання наркотиків, перебуваючи у Львові, викликали таксі, щоб доїхати до столиці, хоча нагальної потреби в цьому не було. Водієві обіцяли сплатити за поїздку грошові кошти у сумі до 8 тисяч гривень.

Приїхавши до Києво-Святошинського району, в одну з тупикових вулиць, не розрахувавшись з водієм за поїздку, чоловіки спровокували конфлікт, під час якого один зі зловмисників вийшов з машини та спостерігав за навколишньою обстановкою, а інший – ножем наніс удар в області грудної клітини потерпілому. Від завданих травм чоловік помер на місці події.

Крім цього, брати заволоділи мобільним телефоном, який того ж дня здали в ломбард, та грошовими коштами потерпілого.

Наступного дня зловмисники викликали таксі з Києва та поїхали до Львова, де були затримані працівниками правоохоронних органів.

Під час досудового розслідування за клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За вчинене чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2323