Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки наполегливій позиції прокуратури Київської області державі повернуто незаконно орендовану громадянином земельну ділянку лісового фонду площею майже 2 га

    

Установлено, що рішенням однієї із сільських рад Кагарлицького району громадянину для ведення особистого селянського господарства передано у оренду земельну ділянку площею майже 2 га, яка належить до земель лісового фонду та перебуває у постійному користуванні ДП «Ржищівське лісове господарство».

При наданні в оренду земельної ділянки лісового фонду сільська рада вийшла за межі своїх повноважень, оскільки розпорядження вказаною категорією земель належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів України.

Крім того, виділення спірної земельної ділянки відбулось з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, зокрема сільською радою передано у власність земельну ділянку для нелісогосподарських потреб без вилучення з держлісфонду та згоди землекористувача, а також з порушенням порядку зміни цільового призначення.

Реагуючи на виявлені порушення законодавства, Кагарлицька місцева прокуратура звернулася до суду з позовом, який задоволено та земельну ділянку повернуто державному лісогосподарському підприємству.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2041