Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області забудовника зобов’язано сплатити до місцевого бюджету пайовий внесок на суму майже 700 тис гривень на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури с. Свято-Петрівське

    

Установлено, що у травні 2015 року забудовник подав декларацію про готовність до експлуатації об’єкта будівництва – багатоквартирного житлового будинку загальною площею  понад 5 тис. кв.м., що знаходиться у с. Свято-Петрівське Києво-Святошинського району.

Однак, відповідно до вимог містобудівного законодавства, перед введенням в експлуатацію обєкта нерухомості замовник будівництва повинен обов’язково укласти договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту, та сплатити до місцевого бюджету пайовий внесок. 

Так, у порушення Закону, забудовник ухилився від укладення такого договору, внаслідок чого Свято-Петрівська сільська рада до бюджету не отримала коштів, які могли бути використані на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури с. Свято-Петрівське.

Реагуючи на виявлені порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою заявлено позов, за результатами розгляду якого судом визнано укладеним договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту та поновлено порушені права органу місцевого самоврядування на отримання коштів пайової участі у розмірі майже 700 тис грн.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2783