Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки реагуванню прокуратури Київської області скасовано рішення Ірпінської міської ради, яким, незважаючи на нагальну потребу в приміщеннях для надання загальної середньої освіти дітям в смт Гостомель, надано в оренду частину позашкільного навчального закладу під функціонування відділення банку

    

Установлено, що в 2015 році посадовими особами Ірпінської міської ради надано дозвіл на укладення договору оренди приміщення позашкільного навчального закладу – Центр творчості для дітей та юнацтва площею 45 кв.м у смт. Гостомель. Після чого, управлінням освіти і науки Ірпінської міської ради укладено договір оренди нерухомого майна, вартістю 364 тис. грн., з банківською установою для функціонування відділення банку.

При цьому, в смт. Гостомель існує нагальна потреба у приміщеннях для надання загальної середньої освіти дітям.

Вказані дії відбулись всупереч вимогам ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту», оскільки передача в оренду приміщення навчального закладу відбулась для цілей, не пов’язаних з навчально-виховним процесом.

Прокуратура Київської області відстояла свою принципову правову позицію у Вищому господарському суді України щодо визнання незаконним та скасування рішення Ірпінської міської ради, а також визнано недійсним договір оренди та зобов'язано банківську установу звільнити і повернути приміщення навчального закладу.

Відтепер завдяки прокуратурі Київської області діти зможуть користуватися для освітньо-виховних цілей приміщенням Центра творчості для дітей та юнацтва в смт Гостомель.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2366