Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Киїської області повідомлено про підозру колишньому начальнику управління Держкомзему в м.Ірпені, який незаконно передав у власність громадян землі лісового фонду природного парку «Голосіївський» вартістю понад 26 млн грн

    

Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру колишньому начальнику управління Держкомзему в м.Ірпені у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, тобто умисному з корисливих мотивів в інтересах третіх осіб використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

 

У ході досудового розслідування встановлено, що екс-службовець, в період 2009 – 2010 років, достовірно розуміючи, що спірні земельні ділянки лісового фонду розташовані в межах земель м. Києва та до складу земель запасу селища Гостомель Київської області не входять, безпідставно підписав висновки про погодження проектів землеустрою щодо відведення у власність громадян земельних ділянок лісового фонду площею майже 7 га.

 

В результаті незаконних дій колишнього посадовця з державної власності незаконно були вилучені земельні ділянки лісогосподарського призначення, без будь-якої згоди уповноваженого органу на вилучення та зміни цільового призначення вказаних земель. Розмір спричинених державі матеріальних збитків сягає понад 26 млн гривень.

 

Крім того, Указом Президента України від 01.05.2014 «Про зміну меж природного парку «Голосіївський» незаконно відведенні земельні ділянки лісового фонду ввійшли до заказника природного парку «Голосіївський».

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2691