Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області пред’явила позов щодо повернення громаді Миронівського району земель площею майже 230 га, які без обов’язкового проведення земельних торгів незаконно надані фермеру

    

Миронівським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури встановлено порушення вимог земельного законодавства під час відведення земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території Грушівської та Козинської сільських рад Миронівського району.

 

Установлено, що земельні ділянки площею майже 230 га наказами Головного управління Держгеокадастру у Київській області передані у 2014 році в оренду  громадянину для ведення фермерського господарства.

 

Як з’ясувалось, всупереч вимогам ст. 124 Земельного кодексу України громадянин мав на меті отримання земельних ділянок в оренду без проведення земельних торгів, а отримання останнім зазначених площ земель для ведення фермерського господарства фактично спрямоване на збільшення земельного банку фермерського господарства.

 

Так, між Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області та громадянином укладено 10 договорів оренди земельних ділянок всупереч законодавчої процедури набуття права оренди на земельні ділянки з метою ведення фермерського господарства.

 

Крім того, згідно Закону передача в оренду земельних ділянок державної власності з метою ведення фермерського господарства належить до компетенції районної державної адміністрації.

 

Реагуючи на вказані порушення, Кагарлицька місцева прокуратура звернулась з позовом до суду щодо скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Київській області та визнання недійсними і скасування договорів оренди земельних ділянок.

        

На даний час справа перебуває на розгляді в суді.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2205