Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області спільно з СБУ в черговий раз попереджено масове отруєння людей від сурогатного алкоголю, наразі вилучено понад 12 тонн недоброякісної продукції (ФОТО)

    

Установлено, що протягом 2016-2017 років група осіб у підпільних цехах на території м. Києва та Київської області, з використанням обладнання виготовляли алкогольні напої з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя та здоров’я людей.

        

        

При виготовленні фальсифікату з метою підвищення проміле та доведення до заводських стандартів по хімічному та фізичному складу вказаної горілчаної продукції, особи використовували хімічні речовини та концентрати, які є небезпечними для життя людей та у разі їх споживання призводять до отруєння чи настання летальних наслідків.

 

   

 

   

 

За результатами проведених 14 санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 12 тонн сурогату, обладнання та автомобіль із фальсифікованою продукцією.

 

                            

 

Триває досудове розслідування кримінального провадження розпочатого за  ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

Санкція статті передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 3866