Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області спільно з СБУ викрито групу осіб, які здійснювали фінансування терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» на загальну суму понад 50 млн грн, поставляючи товари харчування на тимчасово окуповані території (ФОТО)

    

Установлено, що протягом 2015-2016 років група осіб сприяла діяльності терористичної організації шляхом укладення фіктивних міжнародних контрактів з юридичними особами - нерезидентами про поставку продуктів харчування та товарів широкого вжитку до Азербайджанської Республіки, Республіки Гана та Республіки Туреччина. Однак, використовуючи схему перерваного транзиту територією Російської Федерації зловмисники постачали вказані товари на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей через неконтрольовані ділянки державного кордону та загальна сума  фінансування становила понад 50 млн гривень.

Одночасно, така схема надала можливість злочинцям шляхом ухилення від сплати податків незаконно отримати понад 6 млн грн податку на додану вартість.

         

 
У ході досудового розслідування, проведено 20 санкціонованих обшуків у офісних та жилих приміщеннях осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення у місті  Харкові та Харківській області і вилучено комп’ютерну техніку, печатки, митні документи з відбитками печаток так званої митниці ДНР та ЛНР.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України та перебуває на контролі керівництва прокуратури Київської області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3427