Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За наполегливої позиції прокуратури Київської області судитимуть чоловіка, який створив підпільний цех по виготовленню фальсифікованої горілчаної продукції в м. Бориспіль вартістю понад 3 млн грн

    

Нагадаємо, прокуратурою Київської області, у рамках розслідування кримінального провадження, у квітні поточного року, з підпільного цеху вилучено 10 тонн спирту, понад 4500 літрів готової алкогольної продукції та обладнання для її виготовлення, вартістю понад 3 млн гривень.

Встановлено, що 39-річний чоловік орендував та пристосував складське приміщення, розташоване на території одного товариства у м. Бориспіль, для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, розмістивши в ньому обладнання, що забезпечує масове виробництво алкогольних товарів.

 

Після чого, чоловік придбав через мережу Інтернет спирт, картонні коробки, пакети з фольги і краном, та за допомогою обладнання, що забезпечує масове виробництво алкогольних товарів, розбавляв спирт з водою, додавав смакові есенції, розливав у пластикові ємкості або пакети з фольги, які поміщав у коробки з написом «Пшенична», «Armagnac», «Finlandia».

 

При цьому, зловмисник усвідомлював, що він не є суб’єктом підприємницької діяльності та не має спеціального дозволу на право здійснення торгівлі підакцизними товарами.

Вказаний товар чоловік зберігав у складському приміщенні, який у подальшому транспортував з цеху з метою збуту.

За результатами досудового розслідування, Броварська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно зловмисника у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2183