Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла позицію щодо повернення до державної власності земель сільськогосподарського призначення площею 30 га із незаконного володіння родича колишнього першого заступника Київського міського голови

    

Установлено, в грудні 2012 року розпорядженням Богуславської районної державної адміністрації передано у власність громадянину земельну ділянку площею 30 га вартістю майже 600 тис грн  для ведення особистого селянського господарства на території однієї із сільських рад Богуславського району.

Деякі ЗМІ пов’язують, що вказана земельна ділянка передана у власність родичу колишнього першого заступника Київського міського голови.

Відповідно до вимог чинного законодавства для ведення особистого селянського господарства використовують земельні ділянки розміром не більше 2 га. Таким чином, надання в оренду 30 га землі для ведення особистого селянського господарства значно перевищило встановлений законом граничний розмір. 

Виділення спірної земельної ділянки відбулось з порушенням вимог земельного законодавства, зокрема сторони договору порушили обов’язкову вимогу при укладанні договору оренди земельної ділянки, якою є проведення нормативної грошової оцінки земельної ділянки. 

Реагуючи на виявлені порушення законодавства, Кагарлицька місцева прокуратура звернулася до суду з метою повернути державі землі сільськогосподарського призначення із незаконного володіння громадянина.

Позов місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі, визнано недійсним розпорядження районної державної адміністрації та скасовано рішення про державну реєстрацію прав на земельну ділянку, яка передана громадянину і витребувано на користь держави земельну ділянку сільськогосподарського призначення.

Крім того, під час судового розгляду позову встановлено, що договір оренди був розірваний за взаємною згодою сторін.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2435