Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області виявила незаконне видобування піску у Бориспільському районі, проведено ряд обшуків, вилучено техніку та арсенал зброї (ФОТО, ВІДЕО)

    

У п’ятницю, 8 вересня, Бориспільскою місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками поліції та Управлінням захисту економіки по Київській області, у рамках розслідування кримінального провадження, проведено ряд обшуків за місцем видобування піску, а також на товаристві, яке здійснює вказану діяльність і в головного бухгалтера.

 

У ході досудового розслідування встановлено, що на території Бориспільського району, в межах Глибоцької сільської ради, функціонує піщаний кар’єр, яким на праві оренди володіє одне з товариств та здійснює видобування піску. Видобутий пісок застосовували в якості матеріалу для благоустрою, рекультивації та планування площадок Гартівського родовища площею 27,3 га.

 

    

 

У 2015 році на товаристві була проведена планова перевірка, під час якої встановлено порушення, у тому числі, відсутність гірничного відводу. Наказом Державної служби геології та надр України дію спецдозволу на видобування піску зупинено і не відновлено. Втім, встановлено, що протягом 2016 року товариством незаконно здійснювався видобуток піску, що порушує встановлені правила охорони надр та створює небезпеку для довкілля.

 

Під час проведення слідчих дій на карєрі виявлено та вилучено 2 автівки із піском, екскаватор, а також вилучено документацію стосовно діяльності вказаного підприємства.

 

    

 

За місцем проживання головного бухгалтера товариства під час обшуків виявлено та вилучено пістолети, автомати, велику кількість патронів.

 

    

 

    

Get the Flash Player to see this player.

 

 

Досудове розслідування триває.

 

Боротьба із незаконним видобуванням піску в Київській області триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 4796