Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Внаслідок непохитної позиції прокуратури Київської області у власність територіальної громади селища Коцюбинське повернуто котельні, які забезпечують теплопостачання більшості багатоквартирних житлових будинків, комунальних та державних установ селища

    

Сьогодні, 6 вересня, задоволено позовні вимоги прокуратури Київської області щодо повернення у власність територіальної громади селища Коцюбинське стратегічних для громади об’єктів нерухомого майна – котелень, які забезпечують теплопостачання більшості багатоквартирних житлових будинків, комунальних та державних установ селища (лікарня, поліклініка, школа, селищна рада, будинок культури).

 

Опалювальний сезон у селищі Коцюбинське опинився на межі зриву, оскільки ще у 2006 році Коцюбинською селищною радою без реєстрації права власності за територіальною громадою, з порушенням господарської компетенції, передано вказані котельні до статутного фонду акціонерного товариства.

 

Як встановлено прокуратурою, зазначене товариство створено з метою виведення з комунальної власності та з-під контролю громади зазначених об’єктів задля реалізації комерційних інтересів приватної фірми - іншого засновника цього акціонерного товариства, яке надає послуги теплопостачання населенню та комунальним закладам селища.

 

При цьому, ситуація щодо захоплення зазначених котелень та їх вибуття у приватну власність набула суспільного резонансу у зв’язку з багатомільйонною заборгованістю приватного засновника перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ. Впродовж 2016 року комерційна фірма, отримуючи кошти від населення та бюджету селища за послуги теплопостання та безкоштовно використовуючи котельні територіальної громади, не сплатила жодної гривні НАК «Нафтогаз України», у зв’язку з чим постало питання відключення більшої частини селища від опалення.

 

Прокуратура Київської області висловлює подяку активним і небайдужим мешканцям селища Коцюбинське, які спільно з прокуратурою в суді відстояли інтереси громади та досягли суспільно необхідного результату.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2877