Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області затримала колишнього працівника поліції, який погорів на хабарі у сумі 20 тисяч доларів США та переховувався від правоохоронних органів

    

Прокуратурою Київської області спільно із працівниками ГУ СБУ в м Києві та Київській області розшукано та затримано колишнього працівника поліції, якого обґрунтовано підозрюють у отриманні неправомірної вигоди.

 

Оперуповноважений в особливо важливих справах відділу боротьби з етнічними організованими злочинними групами та екстремізмом УБОЗ ГУ МВС України в Київській області діючи умисно, за попередньою змовою з групою осіб, яких на даний час вироком суду вже притягнуто до кримінальної відповідальності, у січні-лютому 2012 року вимагав та отримав 20 тисяч доларів США від співучасника грабежу за укриття факту вчинення ним злочину.

 

У подальшому, хабарник переховувався від правоохоронних органів та був оголошений у розшук.

 

Завдяки високопрофесійній співпраці правоохоронних органів екс-міліцейського затримано та буде доставлено до Печерського районного суду для вирішення питання щодо обрання запобіжного заходу.

 

Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2733