Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області буде доведено кримінальне провадження до кінця незважаючи на те, що перший заступник Ірпінського міського голови Д. Христюк, який спільно з В. Карплюком та іншими особами підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень, в черговий раз намагався уникнути від процесуальних рішень при розслідуванні вказаних кримінальних проваджень, наразі щодо участі у судовому засіданні для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу

    

Нагадаємо, у понеділок, 28 серпня, прокуратурою Київської області повідомлено про підозру першому заступнику Ірпінського міського голови Христюку Д.В., у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчиненого у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення вчиненому у складі злочинної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

 

Підозрюваного належним чином повідомили про час, дату та місце судового засідання щодо обрання йому запобіжного заходу.

 

Сьогодні, 29 серпня, Д. Христюк не з’явився на судове засідання та не повідомив суд про причини такої неявки, хоча його захисник під час судового засідання повідомив, що останній знав про дату, час та місце розгляду клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу.

 

Судове засідання щодо обрання першому заступнику Ірпінського міського голови запобіжного заходу перенесено на середу, 30 серпня, на 09:45.

 

Прокуратура Київської області у своєму клопотанні наполягатиме на взяття під варту підозрюваного.

 

Окрім того, органи прокуратури Київщини наголошують, що жодній особі не вдасться уникнути кримінального покарання ані через неявки до судових засідань, ані через інші спроби затягування процесу.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2221