Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області повідомила про підозру першому заступнику Ірпінського міського голови, який діючи у злочинній організації спільно з Ірпінським міським головою та іншими встановленими слідством особами здійснили розкрадання бюджетних коштів на десятки мільйонів гривень

    

Сьогодні, 28 серпня, прокуратурою Київської області повідомлено про підозру першому заступнику Ірпінського міського голови Христюку Д.В., який діючи у злочинній організації разом з Ірпінським міським головою Карплюком В.А. та іншими встановленими слідством особами, вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини з метою розкрадання бюджетних коштів і земель на території міста Ірпеня, що складає десятки мільйонів гривень збитків.

 

Дії посадової особи кваліфіковано за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчиненого у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення вчиненому у складі злочинної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

 

Так, в прокуратурі області допитано як підозрюваного Христюка Д.В. та вручено клопотання про застосування до останнього запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

 

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури Київської області.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 8155