Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла позицію щодо повернення до комунальної власності приміщення навчально-виробничого об'єднання

    

Установлено, що у 2007 році посадовими особами Бородянської районної державної адміністрації передано приватному підприємству в оренду комунальне майно, а саме приміщення Фастівського навчально-виробничого об'єднання для розміщення обладнання автоматичної телефонної станції з метою технічного і технологічного забезпечення господарської діяльності.

 

Як з'ясувалося, вказаний договір суперечить вимогам ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту», п. 3.19 Державних санітарних правил і норм улаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПІН, оскільки приміщення освітніх закладів має використовуватись лише за цільовим призначенням.

 

Більш того, органи Держпродспоживслужби України будь-яких погоджень на розміщення технологічного обладнання у приміщенні навчального закладу органам виконавчої влади не надавали.

 

Зважаючи на виявлені порушення та враховуючи можливий вплив на здоров'я та безпечне навчання дітей навчального закладу, Фастівською місцевою прокуратурою пред'явлено позов про визнання недійсним договору оренди приміщення Фастівського навчально-виробничого об'єднання та зобов'язання звільнити та повернути майно.

 

Позов прокуратури задоволено в повному обсязі, визнано недійсним договір оренди, зобов'язано звільнити та повернути майно.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2540