Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Позовні вимоги прокуратури Київської області задоволено, законному користувачу – ДП «Київське лісове господарство» буде повернуто земельну ділянку лісогосподарського призначення вздовж автотраси Київ-Одеса вартістю майже 1 млн грн

    

Встановлено, у 2009 році рішенням Віто-Поштової сільської ради Києво-Святошинського району товариству надано в оренду на 49 років земельну ділянку вартістю майже 1 млн грн для розміщення готельно-ресторанного комплексу, яка розташована вздовж автотраси Київ-Одеса і перебувала у постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство».

 

Як з'ясувалося, надання в оренду лісової ділянки відбулось з перевищенням повноважень, оскільки розпорядження вказаною категорією земель належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів України.

 

Крім того, виділення спірної земельної ділянки відбулось з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, зокрема сільською радою передано у власність земельну ділянку для нелісогосподарських потреб без вилучення з держлісфонду та згоди землекористувача, а також з порушенням порядку зміни цільового призначення.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулася до суду з метою повернути державі землі лісового фонду із незаконного володіння товариства.

 

Позов прокуратури області задоволено в повному обсязі, визнано недійсними рішення сільської ради та договір оренди і витребувано на користь держави земельну ділянку лісогосподарського призначення вартістю майже 1 млн грн.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3536