Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно виконувача обов'язків сільського голови, яка через службову недбалість заподіяла громаді села Бородянського району шкоду на суму майже 800 тис грн

    

Прокуратурою Київської області скеровано для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно виконувача обов'язків сільського голови, яка через службову недбалість заподіяла громаді села Бородянського району шкоду на суму майже 800 тис грн

 

Фастівською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та скеровано обвинувальний акт для розгляду по суті щодо службової особи, яка внаслідок службової недбалості заподіяла громаді села Бородянського району шкоду на суму майже 800 тис грн.

 

Встановлено, що виконувач обов’язків сільського голови одного із сіл Бородянського району, будучи службовою особою та здійснюючи функції представника органу місцевого самоврядування, під час надання підприємством декларації про готовність об’єкта до експлуатації, не вжила заходів щодо залучення коштів забудовника у розвиток інфраструктури населеного пункту, не ініціювала питання розробки та затвердження на сесії сільської ради Положення про пайову участь та укладення договору про пайову участь із забудовником.

 

Таким чином, в результаті неналежного виконання своїх службових обов’язків місцевим бюджетом сільської ради недоотримано майже 800 тис грн пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту, чим заподіяла тяжкі наслідки державним інтересам, допустивши порушення вимог статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

 

Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України  (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (службова недбалість).

 

Санкція вказаної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

На час направлення обвинувального акту до суду виконувачем обов'язків сільського голови та забудовником укладено договір про пайову участь та відшкодовано майже 90 тис грн збитків державі.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2892