Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області проведено санкціонований обшук на території державного підприємства Київщини, виявлено зріз 336 сосен та руйнування 6 будинків колишньої бази відпочинку на березі Десни

    

Прокуратурою Київської області встановлено, що 8 осіб здійснили незаконну порубку дерев породи сосна на території одного державного підприємства Броварського району, тобто без відповідних дозвільних документів та правових підстав.

 

У рамках кримінального провадження, за процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури на території державного підприємства (колишньої бази відпочинку) проведено санкціонований обшук та встановлено зріз 336 дерев (сосен), руйнування будинків.

 

Наразі вживаються заходи щодо встановлення осіб причетних до незаконної порубки дерев та вирішується питання про накладення арешута на вилучене знаряддя та техніку (2 бензопили, 3 обладнання для порізки металу, 1 трактор, 2 крани (марки КАМАЗ та КРАЗ), 4 легкових автомобілі.

 

Досудове розслідування триває.

 

Нагадаємо, що у вересні 2008 року між Регіональним фондом Державного майна України по Київській області та товариством було укладено договір оренди цілісного майнового комплексу одного державного підприємства (база відпочинку).

 

У 2016 році, у звязку із систематичним порушенням орендарем умов договору в частині сплати орендної плати, за принципової позиції прокуратури Київської області, в судовому порядку вказаний договір оренди розірвано, заборгованість  у сумі понад 3 млн грн стягнуто. Крім того, товариство зобовязано звільнити орендоване приміщення.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2763