Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури Київської області упереджено стягнення з держави коштів у сумі майже 320 млн грн псевдо-імпортером, якого пов’язують з оточенням колишнього керівництва держави

    

Установлено, що в 2012 році переможцем тендеру на закупівлю за державні кошти товарів для обслуговування газотранспортної системи України стало підприємство, у якого були відсутні потужності для такого роду діяльності.

 

Для отримання контрактів підприємство надало підтвердження щодо можливості прямої поставки товарів від виробника за економічно вигідними цінами, який здійснює свою діяльність у м. Дубаї ОАЕ.

 

Однак, як з’ясовано прокуратурою, жодних зовнішньоекономічних відносин щодо закупівлі товарів у іноземного виробника псевдо-імпортером у відкритих торгах не здійснювалось, а нібито поставлений товар кордон  України не перетинав, що свідчить про безтоварність проведених операцій.

 

Також встановлено, що вказане підприємство, яке у незаконний спосіб  безпідставно намагається стягнути з держави майже 320 млн грн за нібито поставлений товар, зареєстроване на підставних осіб, діяльність яких пов’язують з оточенням колишнього керівництва держави. Приватною юридичною особою через ряд незаконних схем вчинялись спроби щодо безпідставного стягнення з держави коштів.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області здійснено вступ у розгляд даної справи та упереджено стягнення з бюджету майже 320 млн грн.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2582