Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За наполегливої позиції прокуратури Київської області вдалося попередити незаконну забудову лісів загальною площею понад 12 га у Києво-Святошинському районі

    

Прокуратура Київської області принципово реагує на порушення в сфері земельних відносин. Так, прокуратура області домоглася задоволення позову щодо повернення державі земельної ділянки лісогосподарського призначення площею 12,81 га вартістю понад 3,5 млн грн, що знаходиться у с. Гореничі Києво-Святошинського району, вздовж автотраси з Києва в напрямку Житомира, яка за підробленими державними актами на право власності незаконно вибула з володіння держави.

 

Задовольняючи позов, суд взяв до уваги обґрунтовані доводи прокурора та долучені до матеріалів справи планово-картографічні матеріали лісовпорядкування, які свідчать, що спірна земельна ділянка відноситься до земель лісогосподарського призначення.

 

Рішення уповноваженого органу державної влади про вилучення цих земель з державної власності та зміна їх цільового призначення для будівництва та обслуговування інших будівель не приймались, погодження на вилучення держлісгосп, як землекористувач не надавав.

 

Крім цього, встановлено, що набуття права власності на вказані землі здійснено громадянином на підставі підроблених державних актів на право власності на земельні ділянки.

 

Відстоювати свою принципову позицію та встановлювати порушені права, органи прокуратури області будуть і надалі, відповідно до вимог чинного законодавства.

 

Також за вказаними фактами внесено відомості до ЄРДР. Хід досудового розслідування взято на контроль.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2682