Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області викрила родину, яка поставляла у салони краси невідомого походження фальсифікований лікарський препарат ботокс, від якого потерпілі потрапляли до реанімації

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру матері та дочці у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 321-1 (придбання, пересилання, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів) КК України.

 

У ході досудового розслідування встановлено, що жінки, протягом грудня 2016 по червень 2017 р.р., через всесвітню мережу Інтернет, поставляли в салони краси по всій території України препарат невідомого походження під виглядом ботоксу. Вказану речовину зловмисниці замовляли в Китаї, а у подальшому збували цей фальсифікат у салони краси за ціною значно нижчою, ніж ринкова.

Після того, як потерпілим вводили цей препарат, в них значно погіршувався стан здоровя.

 

У той же час, відповідно до висновків експерта, вказаний препарат ніколи не вироблявся для жодної країни світу і не був зареєстрований в жодній країні світу, а отже він є фальсифікованим лікарським засобом, який знаходиться у незаконному обігу.

 

На даний час процесуальним керівником скеровано клопотання до суду щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

 

Досудове розслідування триває, встановлюються свідкі та потерпілі у вказаному кримінальному провадженні.

 

Зловмисницям загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

 

Прокуратура Київської області закликає потерпілих у вказаному кримінальному провадженні звертатися до органів прокуратури за адресою: м. Київ, бульвар Лесі Українки 27/2 або за телефоном (044) 200-21-16.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4788